25 d’oct. 2017

El temps passa volant!

Hola hola Llaminers i Llamineres!!

Mirant de recuperar el blog veig que l'última entrada és de fa 2 anys i mig!!!! Mare meva, com passa el temps! És just el temps que fa que va néixer la meva petita Dana, ara ja feta una senyoreta :P

En aquest temps la meva vida s'ha omplert de coses: 2 nens, parella, casa, família, amics, el negoci dels pastissos i amb el context polític que no ajuda massa, vaja, un caos total!

Pel que fa als pastissos han estat uns anys de molta feina i molts projectes i somnis que es van complint. Aquí us n'ensenyo alguns, els he dividit en diferents tipologies.

Drip cakes

Els drip cakes estan molt de moda últimament, són pastissos coberts amb ganache de xocolata (negra, amb llet o blanca) en el que a la part superior se li aplica una altra capa de xocolata, candy melt,... que regalima pels costats i es decora amb tot tipus de dolços, xuxes, galetes, macarons... i amb els que es pot jugar molt amb els colors. A mi m'encanten!! Els trobo molt originals i una bona manera de sorprendre a qualsevol persona, ja sigui gran o petita.


Smash cakes

Els smash cakes són pastissos per celebrar el primer aniversari d'un nen o nena. Es sol fer una sessió fotogràfica en la que el nen/nena destrossa el pastís, se'l menja, hi juga i tot queda tacat de pastís ^_^

Solen ser pastissos acolorits i a conjunt amb la decoració de l'estudi de fotografia per aqueslla sessió.

Fondant cakes
El fondant és una pasta de sucre moldejable que permet fer qualsevol tipus de decoració amb qualsevol color i per tant dona molt joc per a la creativitat. Aquí us ensenyo alguns pastissos amb fondant que he fet tant per nens com per adults.



Aniversaris infantils

Els aniversaris dels nens i nenes de la família sempre són un dia d'alegria i emocions a flor de pell. Als pares ens agrada fer el millor regal als nostres fills i el pastís d'aniversari sempre és un regal especial. 

El fondant permet fer tot tipus de decoracions, també és veritat que no a tothom li agrada el fondant i hi ha algunes alternatives a aquest, el ganache de xocolata, la crema de formatge o la crema de merengue són algunes d'elles. Aquí us n'ensenyo alguns exemples:


Pastissos per intolerants o dietes especials

Cada cop hi ha més gent amb intoleràncies, al·lèrgies (làctics, gluten, fruites, ou, fruits secs...) o malalties alimentàries (celiaquia, diabetis...), i per altra banda, també cada cop hi ha més gent que mira amb molta cura el que menja i decideix fer dietes lliures d'alguns tipus d'aliments (dietes paleo (sense sucre, làctics o gluten), veganes (sense cap derivat animal), sense gluten, sense làctics, sense sucre...). 

A tota aquesta gent els costa molt trobar pastisseries que s'adaptin a aquestes causes i per tant no poden gaudir igual que la resta d'unes bones postres en una celebració. Des de La Llaminera m'adapto a totes les intoleràncies o tipus de dietes i elaboro postres per a tothom, tenint en compte que hi poden haver traces de l'element no tolerat. 

He de dir que amb la gent que té al·lèrgies prefereixo no treballar-hi perquè són casos molt sensibles i que qualsevol traça els pot afectar molt greument. I us asseguro que em sap molt greu. En el seu cas si que haurien d'anar a algun obrador on s'assegurin que treballen sense l'agent al·lèrgic.

Aquí teniu alguns pastissos:
Celebracions

Hi ha dates que són molt especials, els 18 anys, totes les décades de la nostra vida 20, 30, 40, 50, 60, 70..., l'aniversari de noces (10, 25, 50...), batejos, comunions, comiats de solter/a... tots ells mereixen un pastís espectacular. 

Casaments
I la celebració per excelència seria el casament. El dia en qué dues persones decideixen unir-se per un projecte de família en comú. Un dia feliç, alegre, molt emotiu, familiar, brillant.


Aquí teniu alguns dels pastissos de casament que he fet amb tot l'amor del que sóc capaç, pensat per cada parella per fer d'aquest dia un xic més especial, alguns amb fondant i altres sense. 

N'estic enamorada!!

Espero que us agradin! Ens veiem en la propera entrada, aquest cop si de manera més regular. 

Fins aviat!

Marta

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Llaminera
Maira Gall