14 de nov. 2013

Origami

Per fi alguna cosa sobre manualitats, punts de llibre i altres idees per fer amb origami

Bàsicament, els he fet de geishas i samurais, ja que vaig comprar un kit quan vaig anar al Japó i em vaig tornar boja fent punts de llibre per regalar a tothom :) Aquí també podeu veure l'últim que vaig fer, un panda molt mono!

Por fin algo sobre manualidades, puntos de libro y otras ideas para hacer con origami.

Básicamente, los he hecho de geishas y samurais, ya que compré un kit cuando fui a Japón y me volví loca haciendo puntos de libro para regalar a todo el mundo :) Aquí también podéis ver el último que hice, un panda muy mono!

Els kits / Los kits:


Kits d'origami que vaig comprar al Japó: flors, caixes i, geishas i samurais.
Kits de origami que compré en Japón: flores, cajas y, geishas y samurais.


Els punts de llibre / Los puntos de libro:



També he utilitzat el mateix patró per alguna altra ideia, com aquest regal. Una amiga ens va demanar a tots els amics de la seva parella que omplissim una cartulina com aquesta amb un dibuix, foto, escrit, collage, el que volguéssim que ens fes pensar en ell. Jo li vaig fer aquest collage dedicat al nostre viatge al Japó. Va quedar un àlbum molt xulo i molt emotiu, ple de records.

También utilicé el mismo patrón para otra idea, como este regalo. Una amiga nos pidió a todos los amigos de su novio que llenásemos una cartulina como esta con un dibujo, foto, escrito, collage, lo qué quisiéramos que nos hiciese pensar en el. Yo le hice este collage dedicado a nuestro viaje a Japón. Quedó un álbum muy bonito y muy emotivo, lleno de recuerdos.


Un regal per un amic molt especial, amb un haiku (poesia japonesa) que vaig fer dedicat a ell.
Un regalo para un amigo muy especial, con un haiku (poesía japonesa) que hice dedicado a el.

Per fer-los utilitzo paper de regal, del de tota la vida. En realitat s'hauria de fer amb un paper especial de doble cara, és a dir que té color per les dues cares, generalment una de llisa i una estampada, perquè quan el plegues es vegi color, però aquí costa de trobar i el paper de regal és barat, queda bé i és fàcil de treballar.

A continuació us deixo les instruccions per fer-los. Estan en japonés i anglés, però al tenir dibuixos ja veureu que són molt intuitives.

Para hacerlos utilizo papel de regalo, del de toda la vida. En realidad se debería hacer con un papel especial de doble cara, es decir, que tiene color por las dos caras, generalmente una lisa y otra estampada, para que cuando los dobles se vea color, pero aquí cuesta encontrarlo y el papel de regalo es barato, queda bien y es fácil de trabajar.

A continuación os dejo las instrucciones para hacerlos. Están en japonés e inglés, pero al tener dibujos ya veréis que son muy intuitivas.

 Les instruccions completes, per si no es veuen massa bé, a continuació les teniu en dues parts.
Las instrucciones completas, por si no se ven demasiado bien, a continuación las tenéis en dos partes.



Espero que us animeu a fer-les i em comenteu qué tal us ha anat!

Espero que os animéis a hacerlas y me comentéis qué tal os ha ido!

Per despedir-me un collage del viatge al Japó. Una cultura i un país ben diferent, fascinant.

Para despedirme un collage del viaje a Japón. Una cultura y un país muy diferente, fascinante.




2 comentaris

  1. Que bonics han quedat! A mi la papiroflèxia m'agrada, però encara no he passat del barret, l'avió i del vaixell. De moment és el que em demanen els nens, però tinc pendent anar una mica més enllà. Temps al temps!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Manetesicosetes, segur que ara et demanen això, però d'aquí res ja voldran coses més complicades, o fins i tot ja no voldran res i tindràs temps de fer aquestes figures, jeje. Ara has d'aprofitar els moments que et donen i fer els avions que volin més i els barrets més xulos, que moments com aquests passen una vegada. ;) Gràcies pel teu comentari i per anar-me llegint. Jo també vaig llegint els experiments que feu!

      Elimina

© La Llaminera
Maira Gall