3 d’oct. 2013

Pastissos fondant / Tartas fondant

Bon dia!

Avui volia explicar els pastissos de fondant que he fet després del Curs d'Iniciació al Fondant que vaig fer. 

Per fer el primer, vaig trobar l'excusa perfecta en la tornada d'en Narcís i la Silvia, uns amics que havien passat dos anys vivint a Las Vegas, i que ens van convidar a dinar a casa seva a una altra parella i la peque i a nosaltres i el peque. A més, el mateix dia, vam fer coincidir un vol en avioneta que vam regalar a les nostres parelles pel seu aniversari. Aquí teniu la foto: 

Bon viatge

Tinc la sort de tenir la Thermomix des del desembre (regal de Nadal) i de moment, la base que he fet servir en tots els pastissos fondant és de genovés, que és senzill, molt gustós i flonjo, i el farcit ha estat de nutella, nocilla o similar. Després, la decoració ha anat variant segons el motiu de celebració. En aquest cas del vol, el pastís feia 26 cm i vaig fer servir fondant per cobrir-lo (partint de fondant blanc i tenyint amb colorant en gel blau) i fer l'avió, i xocolata blanca per a fer els núvols i les lletres.

El segon cop que vaig fer un altre pastís d'aquest tipus va ser pel primer aniversari de la Bruna, la nostra fillola postissa (la filla d'uns bons amics). Tenia moltes ganes de poder-li fer aquest regal!!

En aquest cas, vaig fer la base de genovés, però amb farina sense gluten ja que tots tres són celíacs (fent servir tot un lot nou de thermomix especial per ells (vas, pala, tapa...) per no contaminar) i el farcit de nocilla. La farina la vaig comprar al Mercadona, la que posa panificable, que va quedar bé. També es pot fer servir farina d'arrós, de cigró o d'altres tipus que no portin gluten, això sí, afegint una culleradeta de Goma xantana, que és el que substitueix el gluten, perquè sinó la massa queda grumollosa. Jo la vaig comprar a una botiga de Banyoles que es deia Apte, que han tancat la botiga física, però sembla que online encara existeixen.

Bruna
En aquesta ocasió el pastís feia 22 cm, i volia una decoració fresca, infantil, divertida i que tingués tocs roses, que li agrada molt a la Bruna ;)

Vaig buscar per internet i a Pinterest vaig trobar aquest drac que em va agradar molt. Tota la decoració de sobre la vaig fer la nit abans, però l'endemà, al voler colocar les lletres s'havien trencat i les vaig tornar a fer. El drac i les floretes estàven perfectament.

Al fons, es poden entreveure com vaig embolicar els regals per la peque, combinant paper de regal, paper de diari i folis blancs. Aquest serà motiu d'un altre post.

I finalment, aquest mes d'agost vaig fer el pastís d'aniversari de la meva germana (33) i la seva amiga Judit (27), que des de fa uns anys el celebren juntes. Com no, també em feia moltíssima il·lusió fer aquest regal a la meva Frister (com ens diem).

Frister

Aquest té un diàmetre de 28 cm, 3 pisos de genovés i farcit amb 1 kg de nocilla, cobert amb fondant blanc i decorat amb figures de fondant, dos espelmes i banderetes fetes a mà amb paper, rotuladors, fil i pintxos (el pas a pas en un pròxim post).

Els animals els vaig aprendre a fer en el curs Cake Topper Techniques: Fondant Animals de la Sharon Wee de Craftsy, una comunitat de cursos online amb els millor professors del món tant de pastisseria creativa, com de cosir, pintura, etc. Si no teniu temps de fer cursos presencials, és una molt bona alternativa!

I de moment això és tot en quant a pastissos totalment de fondant.

Fins el pròxim post!
_________________________________________________________________________________________________________

Buenos días!!

Hoy quería explicar las tartas fondant que he hecho después del Curso de Iniciación al Fondant que hice.

Para hacer el primero, encontré la excusa perfecta, la vuelta a casa de Narcís i Sílvia, después de pasar dos años viviendo en Las Vegas. Nos invitaron a comer a su casa junto a otra pareja y su hija. Además, el mismo día, hicimos coincidir un vuelo en avioneta que regalamos a nuestras parejas por su cumpleaños (Foto). 

Tengo la suerte de tener Thermomix des de diciembre (regalo de Navidad) y de momento, la base que he utilizado en todos los pasteles fondant es el genovés, que es simple, gustoso y esponjoso, y el relleno ha sido de nutella, nocilla o similar. Después, la decoración ha ido variando según el motivo de celebración. En este caso, el pastel hacía 26 cm y utilicé el fondant para cubrirlo (partiendo de fondant blanco y tiñendo con colorante en gel azul) y para hacer el avión, y chocolate blanco para las nubes y las letras. 

La segunda vez que hice una tarta de este tipo fue para el primer cumpleaños de Bruna, nuestra ahijada postiza (la hija de unos buenos amigos). Tenía muchas ganas de poderle hacer este regalo!!! :)

En este caso, hice la base de genovés con harina sin gluten, ya que los tres son celíacos (utilizando un lote nuevo de Thermomix especial para ellos (vaso, pala, tapa...) para no contaminar) y e relleno de Nocilla. La harina la compré en Mercadona, la que pone panificable, que quedó bien. También se puede utilizar harina de arroz, de garbanzo o de cualquier otro tipo que no lleve gluten, eso sí, añadiendo una cucharadita de Goma xantana, que es el sustituto del gluten, ya que sino la masa queda con muchos grumos. Yo la compré en una tienda de Banyoles que se llamaba Apte, que han cerrado la tienda física, pero parece ser que aún existen online.

En esta ocasión el pastel hacía 22 cm y quería que tuviese una decoración fresca, infantil, divertida y que tuviese toques rosas, que a Bruna le gusta mucho ;)

Busqué en internet y en Pinterest encontré este dragón que me gustó mucho. Toda la decoración de encima del pastel la hice la noche anterior, aunque a la mañana siguiente, al querer colorar las letras se habían roto y las tuve que volver a hacer. El dragón y las flores estaban perfectamente.

Al fondo, se pueden entrever como envolví los regalos para la peque, combinando papel de regalo, papel de periódico y hojas blancas. Este será motivo de otro post.

I finalmente, este mes de agosto hice el pastel para el cumpleaños de mi hermana (33) y su amiga Judit (27), que desde hace unos años lo celebran juntas. Como no, también me hacía muchísima ilusión hacer este regalo a mi Frister (como nos llamamos).

Éste tenía un diámetro de 28 cm, 3 pisos de genovés y relleno con 1 kg de nocilla, cubierto con fondant blanco y decorado con figuras de fondant, dos velas y banderillas hechas a mano con papel, rotuladores, hilo y pinchos (el paso a paso en un próximo post).

Los animales los aprendí a hacer en el curso Cake Topper Techniques: Fondant Animals de Sharon Wee de Craftsy, una comunidad de cursos online con los mejores profesores del mundo tanto de pastelería creativa, como de coser, pintura, etc. Si no tenéis tiempo de hacer cursos presenciales, es una muy bona alternativa!

I de momento esti es todo en cuanto a pasteles hechos totalmente con fondant.

Hasta el próximo post!

3 comentaris

  1. Hola Sóc la Laura la noia que fa els cursos a plàstics. Ostres he entrat al teu blog i m'encanta. M'agrada molt la iniciativa de escriure a un blog i també que parlis dels cursos. Moltes gràcies!! Realment ets tota una artista. Aquests pastissos tenen molt de nivell. Enhorabona.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Laura!!! De res!! Crec que s'ha de parlar dels inicis i dels cursos que has fet, feu una feina molt maca i val la pena explicar-ho. Jo em vaig animar al bloc i a seguir formant-me gràcies als teus cursos. Així que gràcies! I gràcies també pel teu comentari i els ànims. Ens veiem per Banyoles :)

      Elimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina

© La Llaminera
Maira Gall